Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

Това е така, тъй като ако нямате трудов договор или не работите трудно ще убедите компаниите, че сте в позиция да върнете предоставения заем и сте финансово стабилни.

Има вариант при който това, че нямате трудов договор няма да е от значение при оценяването Ви като надежден кредитополучател и това е когато имате приход от наем, граждански договор или работите на свободна професия. Тези доходи обаче задължително трябва да са регистрирани към НОИ, НАП и други институции и да подлежат на доказване.

След новите разпоредби по Закона за потребителски кредит от 23/07/2014 г. компаниите прилагат по сериозни условия към потребителите и изискват определени гаранции от тях, за да получат бързи кредити. Такива могат да бъдат банкови гаранции, гаранции от работодател или изискване за двама поръчители. В голяма част от случаите, ако не разполагате с възможност да осигурите необходимите изисквания, компаниите ще изискват такси, за да покрият своя риск.

Препоръчваме Ви първо да се свържете с фирмата, която сте избрали да вземете кредит, да споделите Вашето финансово състояние и да ги попитате дали ще Ви отпуснат пари, преди да кандидатствате.

Вие сте тук