Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

Тази седмица имаме удоволствието да Ви представим интервю с експерт от Провидент - Параскева Руменова, Маркетинг мениджър и мнението ѝ относно пазара на бързите кредити, предлагани на българските граждани.

Какво трябва да „гледат" клиентите, когато избират бърз кредит?

Както самото име подсказва, бързината е сред най-важните фактори, но недоглеждането на другите показатели може да скрие големи капани.

Затова клиентът трябва да търси пълна прозрачност и яснота точно колко ще върне накрая. Задължително е да се информирате дали компанията кредитор изисква поръчители или друг вид обезпечение, което може да доведе до допълнително оскъпяване. Важно е да сте наясно дали в случай на закъснение ще плащате допълнителни такси или наказателни лихви.

Ако не сте сигурни, че разбирате тези условия, задължително питайте. Настоявайте да ви покажат къде в договора са описани условията, за да ги проверите. Уверете се, че разбирате добре всички клаузи от договора.

И накрая, но не и по значение, е доверието в кредитната компания. Работата с известни и прозрачни компании е повече от препоръчителна.

Защо клиентите трябва да изберат вашата компания и кредитите на Провидент?

Провидент е част от британската компания International Personal Finance (IPF), която има повече от 130 години опит в потребителското кредитиране. IPF има над 2,6 млн. клиенти в Европа и Мексико и се гордее с високи стандарти на обслужване и ясни и прозрачни условия.

Ние се стремим да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес и едновременно с това отговаря на нуждите на своите клиенти. Ние не изискваме поръчители, банкови гаранции, записна заповед и др. Освен това, не налагаме наказателни такси и лихви при просрочие, а активно работим с клиентите ни, ако те изпитват временно затруднение с плащанията. Нашите кредити са с ниски фиксирани вноски и всеки клиент знае от самото начало точно колко ще върне накрая.

Провидент Файненшъл бързо успя да се наложи на конкурентния пазар на бързи кредити в България. Какви са целите и насоките на Вашата компания?

Да, наистина е така и то благодарение на предимствата, които предлагаме. За година и половина Провидент откри 9 клона в страната и вече има над 150 служители и 500 кредитни консултанти. Ще продължим да инвестираме в развитието на бизнеса и служителите ни, за да станем един от лидерите в предоставянето на потребителски кредити в България, каквито сме в Румъния, Унгария и Полша, където потребителите имат сходен профил и потребности.

При наличие на проблеми с изплащането на кредита, какво бихте препоръчали?

Клиентите от самото начало трябва да знаят каква е политиката на компанията в тези случаи. Например, за Провидент наказателните лихви и такси не са източник на приходи. Ние проявяваме разбиране към нашите клиенти и работим с тях за разсрочване на плащанията, когато имат затруднения.

Ако възникне затруднение с плащанията, клиентът първо трябва да обсъди ситуацията си с компанията кредитор. Ако не намери решение, е добре да се потърси съвет от финансов експерт за възможните стъпки за разрешаване на ситуацията.

Какво е мнението ви за 24пари и ролята му на посредник между компаниите за бърз кредит и потребителите?

Изключително полезно е хората, които търсят кредит, да имат достъп до информация за условията по кредите на различни компании и възможността да ги сравнят. Така от една страна те могат да вземат най-доброто решение за тях, a от друга страна, това създава поле за честна конкуренция. Като компания, в основата на чийто бизнес модел стоят отговорното кредитиране, прозрачността и уважението към избора на клиентите, подкрепяме този подход и сме щастливи, че има такива медии.

Вие сте тук