Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

Като цяло смисълът на бързия кредит е да се заемат пари само при спешна нужда от тях или при недостиг за нещо. От друга страна картите, които позволяват да теглите пари са насочени към пазаруване с тях и правене на покупки онлайн.

Основните предимства са:

  • Взимате само, когато имате нужда. Ако имате кредитна карта е доста вероятно често да теглите пари и да имате в предвид, че винаги 'има възможност'. По този вариант може да влезнете в по-големи разходи, ако постоянно теглите пари от нея.
  • Картите с наличен кредит имат по-големи такси за теглене от дебитните. Също така лихвеният процент е немалък.
  • Фирмите за заеми имат периодични промоции, при които кандидатстването и ползването на сумите е без такси и лихви.
  • Изграждате добро кредитно досие, ако връщате заема на време и може да ползвате различни превилегии за в бъдеще, както и ползване на по-големи суми
  • Размерът на заема е индивидуален и с различна максимална стойност, докато при картите тя е фиксирана.
  • Дори и да имате недобро кредитно досие, може пак да вземете пари на заем и то много бързо.
  • Кандидатстването и отговора са много по-бързи.
  • Този вид кредит е индивидуален и се отпуска според това дали имате наистина възможност да го върнете. При картите, ако имате такава за 1000 лв и след месец нямате работа, може много бързо да изтеглите всички пари без да имате възможност да ги върнете, а лихвите и таксите също не са сред най-ниските на пазара.

Както може да видите гъвкавостта на услугата и ограничаването от странични разходи са основните положителни страни, но има и други важни моменти, които да се вземат под внимание

Разбира се и картите имат своите предимства, които не са малко, но при нужда от пари в брой не са идеалните продукти за тази цел. Едно от най-големите предимства е, че всеки път когато имате нужда от финанси директно изтегляте, без да кандидатствате, ако има налични такива. Също така и лихвите са по-ниски от тези на бързите кредити, но при всеки от двата вариант ако се изплащат вноските навреме.

Интересен момент, че всичко може да бъде много индивидуално според условията на всяка една услуга, както и Вашето финансово положение, кредитна история и други критерии, които винаги имат отношение към тези услуги.

Вие сте тук