Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

Това е съвсем естествен момент в живота на значителна част от хората, които работят усърдно, с което от своя страна настъпва етап, в който започват да мечтаят за „нещо свое“. Заемът не трябва да буди страх, а точно обратното- правилният кредит е подкрепа, крачка към Вашето желано „нещо“.

Как да разпознаем правилния кредит? Количеството банки и фирми, които предлагат тази услуга, е огромно. Съветваме Ви първо да решите какви са Вашите нужди и какъв е размерът на кредита, който искате да Ви бъде отпуснат. Отговорът на този въпрос е изключително важен! Не пропускайте да се запознаете и с изискванията за получаване на този кредит и условията по него. Задължително се интересувайте за времето, в което може да бъде отпуснат.

Попитайте за лихвения процент- фиксиран или плаващ (ако е плаващ- на каква база се образува). Често хората не обръщат внимание на таксите, които е необходимо да се покрият. Поискайте информация и за тях- еднократни ли са , има ли годишни такси, които ще дължите през следващите години. Проучете! Обърнете се към няколко банки и фирми, които дават кредити. Когато ясно заявите своята необходимост и платежоспособност, ще Ви бъде предоставен най-изгодния и добър избор.

Не забравяйте да поискате преддоговорна информация, която банката/фирмата е задължена да Ви предостави по закон. Обърнете внимание дали в нея са включени всички разходи по кредита и дали е изчислен годишния процент на разходите /ГПР/. Именно той е Вашата база за сравнение при различните оферти, които ще получите.

Съветваме да се спрете там, където ще получите добро консултиране и ще бъдете подкрепен.

Вие сте тук