Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

Така е. Всеки заем малко или много ни излага на риск, особено когато се обърнем към непроверени кредитни дружества или „лихвари“. Обвързването с тях е рисковано и вероятността да влошите драстично финансовото си положение е доста голяма. На вашето внимание ще изложим няколко съвсем прости правила, които да следвате. Те биха могли да ви бъдат в помощ, за да се предпазите от некоректни и алчни лихвари.

Отново ще припомним колко е важно да взимате кредит единствено и само от проверени кредитори. Днес цялата информация, от която се нуждаете, е на клик разстояние. В интернет можете да откриете похвали и оплаквания и всички данни за съответна финансова компания (лицензи, регистър, контакти).

Бъдете наясно защо се нуждаете от заем и каква е вашата цел. От голямо значение е да изчислите правилно размера на кредита, за който смятате да кандидатствате. Заемете сума, която ви е необходима за конкретния разход. Не се съгласявайте да получите повече пари, ако ви ги предлагат, за да предприемете ненужни и емоционални покупки. Не забравяйте, че тези пари искат връщане.

Изгответе си прецизно финансов план за периода, в който ще погасявате своя заем. Съветваме ви да планирате всичко до точност и да прибавите погасителните вноски, които ще ви предстоят. Така ще придобиете представа дали сте надежден кредитополучател и с какви пари ще разполагате през следващия месец.

„С питане до Цариград се стига“ – чували ли сте тази народна мъдрост? Това е точно така, затова не се срамувайте да питате. Ваша цел трябва да е да сте абсолютно информирани относно условията по кредита – размер на лихвите, период, допълнителни такси и други. Длъжни сте да получите отговори на всички въпроси, които ви вълнуват, така че се възползвайте. Това е най-сигурният начин да не се окажете в клопката на рискованите заеми, които се предлагат.

Вие сте тук