Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

По принцип самата услуга е сравнително компромисен вариант с определени рискове, което е началната идеята на бързия заем, защото е насочена към хора, които не мога да вземат друг заем, кредит или кредитна карта.

В конкретния случай става дума и за кредитен продукт, който много специфики, които го отличават от другите видове кредитни продукти както на Българския, така и на международния пазар.

Когато се подходи сериозно и тази услуга е крайното решение, може да се вземат под внимание всички негови аспекти и клаузи в договора, защото те са стандартни, но за точно тази услуга ,а не като цяло за кредитите.

Отговорността на потребителя може да покрие:

  • детайлно запознаване с условията на кредита
  • правилна равносметка относно връщане на парите
  • търсене на сума, от която има нужда
  • сравняване на предложения и оферти
  • отговорно покриване на вноски и интерес да информира компанията при затруднения

Самият ангажимент, който има човек използвал такава услуга се отнасят както към неговите финанси, така и към тези на семейството, ако е в семейно положение, работата и неговата собственост. Това е така, поради факта, че 'по-неотговорно' отношение може да се отрази наистина неблагоприятно на тях, поради финансовия аспект и допълнителните лихви, такси и т.н.

Отговорен подход за решение на ситуацията

Когато се тегли бърз заем, това е с цел да се покрият съответно някакви нужди. Но когато се подходи неотговорно към него може просто да се оправи едно нещо и да се появи друго.

Поради тази причина може и много от кредитите от този тип да бъдат с доста 'по-лошо' име, което като цяло е обвързано с липсата на отговорност и интерес и на самия клиент към услугата. Това е и една от причините самата услуга да има по-висока цена, лихви и такси.

Разбира се фирмата е отворорна да информира своите потребители, но всеки си има своите специфични въпроси и финансово състояние, за което трябва да поиска информация и пълна осведоменост.

Също така организацията, която е асоциацията на този сектор е ' Асоциация за Отговорно Небанково Кредитиране', защото отговорността е един от много важните аспекти на тази услуги - както за фирмите, така и за клиентите.

От гледна точка на копманията те поемат ангажимент да осигурят нужните средства на своя клиент, като за тях това е отговорност към капитала им, и очакват същото отношение да има и в ответната страна.

За това и отговорността е ключов момент при ползване на бърз заем.

Вие сте тук