Начало Офиси Онлайн Калкулатор Мнения Блог Кредитна Карта Обратен Лизинг Контакти

Ползването на поръчител е значително нова опция за този вид услуга, която беше включена сред някои компании, след последните промени в закона за потребителски кредити през 2014 година. Това беше инициирано от фирмите, тъй като беше ограничен размер на ГПР и от тяхна страна потърсиха вариант да подсигурят връщането на парите.

Ползването на поръчител може да се срещне и като ползване на гарант. При някои фирми това може да бъде едно лице, а сред други две или повече. По този начин се избягват допълнителни такси към услугата.

Каква е практиката, ако нямате поръчител за бърз кредит

Според различните практики на фирмите, това може да бъде обвързано с допълнителна такса за застраховка на кредита, забавяне на отговор и изплащане на сумата, заради допълнителна проверка или друга.

В такъв вариант наистина малко се загубва скороста на услугата, но това е част от спецификите на пазара и е добре всеки, който ползва такъв вид услуга да се информира.

Сред компаниите, които имат политика за лоялни или коректни клиенти, може да няма нужда от поръчител, защото вече сте доказали коректното и отговорно отношение към изтегления кредит.

Все пак, ако имате познати, които могат да Ви бъдат гарант/поръчител може да говорите с тях от рано, за да знаете дали може да разчитате на тях, ако има нужна от гарант-трето лице.

Ако нямате никаква възможност да намерите поръчител е добре да се обърнете към компаниите, които не изискват, или да се информирате добре какви са допълненията за да ползвате все пак услугата бърз заем,

Вие сте тук